Jong PSV – Jong Ajax

Jong PSV – Jong Ajax. Een wedstrijd waarover eigenlijk werd gezworen nooit te bezoeken. Een smet in de Eerste Divisie kan je het noemen. Toch besloten we 15 oktober te gaan..

Waarom? We wilden de kans wagen. Misschien onder het mom van ‘je hebt niets te verliezen’. Met meer dan twintig graden midden oktober heb je niets te klagen. In het geval van beloftenteam tegen beloftenteam zijn beiden teams bevoordeeld of benadeeld. Verder kostte het kaartje, evenals bij de andere beloftenteams, slechts vijf euro.

Al had ik er zelf niet meer voor over gehad. De Herdgang was niet voorbereid op zo’n drukte. De rij voor de kassa was een minuut voor de aftrap meterslang; het sportpark was nagenoeg ‘uitverkocht’. Vele mensen waren te laat voor goede plekken. Er waren een aantal keuzes: achter het doel achter een hek, naast het veld achter meerdere mensen of azen op een plekje op de tribune aan de overkant.

Het zicht achter beide doelen was niet top, maar we namen er genoegen mee. Helaas door de verbouwing waren de zijdes naast de hoofdtribune niet toegankelijk. Als dit wel open was geweest zou het een hoop man blij maken. Wij hadden mazzel dat wij na een kwartier een aantal vrije plekken zagen achter het doel, want sommige fans moesten genoegen nemen met een derderangs plek langs de zijlijn.

1900 man was er aanwezig. Dat maakt zo’n wedstrijdbezoek toch een beetje bijzonder. Beide teams doen het tot nu toe niet bijzonder goed, het zal eerder de vakantie in Brabant zijn waardoor het zo druk was. Al wordt deze mini-topper bij vlagen jaarlijks goed bezocht.

Bij PSV zijn er – net als bij Ajax – plannen voor een stadion voor Jong PSV, de PSV Vrouwen en de hoogste jeugdteams. Tot die tijd doet De Herdgang het prima. Helaas resulteerde de mensenmassa niet echt in een sfeervolle avond, het was nog steeds relatief stil. Na een oproep van PSV-fans om achter het doel plaats te nemen, hadden wij gehoopt op wat meer leven, maar helaas bleven zij gedurende de wedstrijd stil.

De wedstrijd was prima. De duizenden aanwezigen en de kijkers via FOX zijn naar mijn mening niet teleurgesteld. Na rust was PSV beter en dat konden ze uitdrukken in een voorsprong. Echter kwam PSV goed weg daar waar Ajax in de tweede helft tweemaal de lat raakten. Wie niet scoort, wint niet.

We hebben mazzel gehad met de timing om Jong PSV te bezoeken. Het zal voor velen niet onbekend zijn dat er ook wedstrijden zijn gespeeld voor pakweg 400 fans. Misschien dat we eens terugkeren als de vernieuwde Herdgang klaar is.

  • Wedstrijd 21 (15-10-2018)
  • Jong PSV – Jong Ajax
  • De Herdgang
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Toeschouwers: 1900

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s