NAC – Willem II (Derby)

Derby’s en klassiekers zijn voor sommige clubs de hoogtepunten van het seizoen. Ik ging langs bij de hekkensluiter van de Eredivisie voor hun derby van vandaag: NAC – Willem II.

NAC heeft er wel eens beter voor gestaan bij aanvang van deze wedstrijd. Of je kan het positief zien: als er dan eens drie punten worden behaald, dan het liefst tegen Willem II.

Vorig seizoen was ik aanwezig bij NAC – Twente en dat was een leuke avond. Ik beloofde dit seizoen weer te gaan wanneer het uitkwam. Hoe mooi getimed is het dan dat het tegen Willem II kan? Door eigen wedstrijden op zondag zit een trip er vaak niet in, maar vandaag had ik zelf geen wedstrijd op het programma.

12:15 is geen favoriete aftraptijd en dat merkte ik toen de wekker ging. De dag ervoor werd het laat en met flinke haast moest er vertrokken worden om de trein te halen. Vandaag geen bier in de trein maar een flesje water..

Het is eigenlijk beter dat ik mijzelf vaak beperk tot doordeweekse en vrijdagavondwedstrijden. Voor een dagretour was ik twintig euro kwijt die ik doordeweeks met een studenten-ov niet nodig zou hebben. Maargoed, ik hoopte dat het ‘t waard was. De verwachtingen waren hoog!

Op tijd werd het stadion bereikt. De B-side van NAC zat een uur voor de aftrap al voor 75% vol. Ook het uitvak had er zin in: tijdens de warming-up waren ze al goed te horen.

Bij opkomst van de spelers hadden de NAC supporters verschillende acties voorbereid. Links van mij een hoop vlaggen met wat rookbommen en aan de overkant een doek van vak F7.

Dit was een mooie start van deze derby. De wedstrijd moest echter nog loskomen. Gelukkig viel er uit het niets een doelpunt voor NAC en kwam er wat meer leven. Een aantal minuten liet de aanhang van NAC goed van zich horen. Ik zat dichterbij het uitvak, dus kan niet stellen of Willem II NAC heeft overstemd gedurende de wedstrijd.

Al duurde deze vreugde niet lang: na zeven minuten maakte Willem II gelijk. Voor rust wisten ze zelfs nog op voorsprong te komen. De wedstrijd was niet super, maar aan goals was er geen gebrek.

De tweede helft was ook niet top, maar gelukkig ontstond er een kwartier voor tijd nog een gewenst scenario. NAC kreeg een penalty en kwam op 2-2! Ik hoopte op een hectisch slotoffensief van beide ploegen.

Helaas miste ik ook nu het gevoel van constante opleving op de tribunes. NAC zal het punt goed kunnen gebruiken, maar het lijkt me dat iedereen meer wilt. Na het laatste fluitsignaal kregen de spelers een twijfelend applaus: een gelijkspel is toch wel een tegenvaller.

Ik had meer gehoopt op een gekkenhuis, maar misschien waren de verwachtingen na de degradatiekraker tegen Twente te hoog. Of zal ik het weer met een avondje-NAC moeten proberen?

Ondanks dat heb ik bij vlagen leuke dingen gezien op de tribunes en ook een groot compliment voor de Willem II-supporters die zich door de hele wedstrijd heen lieten horen.

Na de wedstrijd liep het nog uit de hand in de buurt van het uitvak. Aan de hekken werd flink getrokken om er doorheen te kunnen en fakkels werden over en weer gegooid. Ook bij deze wedstrijd kwam geen winnaar: de politie kwam te paard er gauw tussen.

  • Wedstrijd 22 (21-10-2018)
  • NAC – Willem II
  • Eredivisie
  • Toeschouwers:

Video:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s