Top 5: seizoen 2015-2016

Het EK is bijna afgelopen en dat betekent dat het nieuwe seizoen alweer gaat beginnen. Dit jaar heb ik een hoop reizen gemaakt en veel buitenlandse wedstrijden bezocht. Ik heb meerdere wedstrijden bezocht in Duitsland, Polen, Frankrijk, Italië en Griekenland Een hoop vluchten en ervaringen verder kan ik zeggen dat het een mooi seizoen was. Bij deze mijn top 5:

5. Brescia – Ascoli (2-2), februari 2016, Serie B.

Het was lastig om te kiezen, maar Brescia moest sowieso in de top 5 komen. Hierdoor hebben de EK wedstrijd in Marseille en een reis naar Polen voor Ruch Chorzow het niet gered, maar deze wilde ik wel nog vermelden.

Een mooi oud stadion met een geweldige sfeer van de Curva Nord. Support kent geen divisie!

 

4. Legia Warschau – Midtjylland (1-0), november 2015, Europa League.

Later dit seizoen heb ik Legia weer bezocht in een drukkere wedstrijd met nog betere sfeer, maar de eerste keer is niet te evenaren. Als de realiteit voldoet aan de verwachtingen dan is het duidelijk dat de sfeer bij Legia bijna perfect is. Ik heb niet voor niets zolang uitgekeken naar een trip naar Warschau.

 

3. Fiorentina – Internazionale (2-1), februari 2016, Serie A.

Als je een van je favoriete stadions bezoekt dan zou deze wel in de top 5 moeten komen. Op Valentijnsdag bezocht ik deze topwedstrijd in een uitverkocht Stadio Artemio Franchi. En Fiorentina maakte ook nog eens in de laatste minuut de winnende goal..

 

2. Nîmes Olympique – Niort (1-0), februari 2016, Ligue 2.

Stade des Costières was één van de eerste stadions die ik als kleine jongen van buitenaf zag in de auto.Op het moment van plannen stond Nîmes op de laatste plek. Maar na de winterstop werden er ineens een hoop wedstrijden gewonnen. Nîmes steeg een aantal plekken en het stadion zat twee keer zo vol als normaal, want het zelfvertrouwen om ook van Niort te winnen was hoog. Dit was te merken op de tribunes en na het laatste fluitsignaal was er een hoop ontlading. Mooi om te zien dat Nîmes uiteindelijk niet is gedegradeerd.

 

1. Panathinaikos – PAOK (2-2), februari 2016, Super League.

Het was moeilijk om te kiezen tussen Nîmes en Panathinaikos, maar hoe groot is de kans dat je nog eens zo’n affiche te zien krijgt tussen de harde kern van Panathinaikos? Unieke sfeer en unieke stad. Geen verdere toelichting nodig.

 

 

De 25 wedstrijden in het buitenland die ik dit seizoen heb gezien:

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s