DAC Dunajska Streda – Slovan Bratislava

Eerder al het stuk DAC Dunajska Streda: bijzondere topclub in wording. Op zondag 1 september stond de derby DAC Dunajska Streda – Slovan Bratislava op het programma!

We vertrokken rond 15:00 met de trein vanaf Bratislava. Een groot deel van de snikhete trein was gereserveerd voor de Slovan fans, die bij station Nové Mesto onder politiebegeleiding instapten. Aan politie was sowieso geen gebrek: bij aankomst telden we zeker zo’n veertig agenten.

In eerste instantie werden wij ook staande gehouden, omdat de fans van Slovan omsingeld door politie naar het stadion moesten lopen. Gelukkig snapten ze dat wij er niet bij hoorden en konden wij gewoon onze eigen gang gaan. Rondom het stadion van DAC was er nog veel meer politie te zien, maar wij waren in ieder geval allang blij dat er uitsupporters aanwezig mochten zijn.

Een dag voor de wedstrijd waren er nog minder dan 300 kaarten beschikbaar. Het was dus zoals verwacht erg druk rondom het stadion. Gelukkig duurde het fouilleren niet zo lang en waren we snel binnen. De sfeer zat er een halfuur voor de aftrap al goed in. DAC speelde haar gebruikelijke nummers en alle supporters zongen luidkeels mee. In zo’n sfeer sta je eigenlijk al met 1-0 voor.

Bij de opkomst van de spelers was er een hoop vuurwerk te zien achter het doel. Begrijpelijk als je bedenkt dat het fouilleren niet zo lang duurde! Bij aftrap werd het volkslied van Hongarije door de supporters ingezet en liet wederom een groot deel van het stadion zich goed horen.

IMG_5672 (1)

De wedstrijd begon fel en het hoge tempo werd al gauw gevonden. Het duurde niet lang voordat het stadion ontplofte. Slovan kreeg een penalty aan de kant van de fans van DAC. De penalty werd gescoord en de speler liep juichend richting de thuisfans. Na het vingertje voor de mond en het laten zien van het Slovan-logo werd hij getrakteerd op tientallen gratis biertjes. De wedstrijd werd heel even stilgelegd.

De voorsprong van Slovan hield niet lang stand, aangezien er aan de andere kant ook een penalty viel. De Kamps (naast Abena en Apau een van de drie Nederlanders in de basiself van Slovan) kreeg rood na een overtreding in de zestien. De penalty werd geweldig ingeschoten: een panenka is altijd mooi om te zien. De sfeer was niet minder na de 0-1, maar nu ging het weer flink los. In de extra tijd van de eerste helft werd het nog gekker: DAC kwam op voorsprong.

Als je voor de sfeer komt, is het vaak fijn als de thuisploeg het goed doet. Met een 2-1 voorsprong tegen tien man leek er weinig fout te kunnen gaan in de tweede helft. Niet lang na de rust werd de 3-1 gemaakt, maar Slovan gaf het niet op. Twee minuten later kopte Abena de 3–2 tegen de touwen. Het was weer spanennd!

Slovan kreeg nog wat kansen, maar DAC was simpelweg sterker met een man meer. Twintig minuten later en twee doelpunten verder was de ruime overwinning een feit: de koploper wordt met 5-2 naar huis gestuurd.

IMG_5665 (1)

Alle reden voor een feest op de tribune. Bij het bedanken van de spelers gingen er nog de nodige rookbommen af. Bijzonder detail is dat werkelijk 99% van de supporters een kwartier na het eindsignaal nog aanwezig was om de winst te vieren en te applaudiseren voor de spelers. Ook na de wedstrijd gingen de sjaaltjes nog een keer in de lucht en konden wij nog een keer genieten van het massale gezang. DAC mag dan wel de meest gehate club van het land zijn, maar iedereen zou moeten kunnen toegeven dat de support er mag zijn. DAC – Slovan was erg mooi om mee te maken.

Op de terugweg zaten alle fans van Slovan weer bij ons in de trein, dus we keken niet meer op van gewapende politie in de trein. Bij aankomst op het station bezochten we voor de laatste keer een terras in de stad. Ons weekend in het warme Slowakije is voorbij gevlogen. Met Dukla Banska Bystrica, Petrzalka FC en de derby hebben we mooie dingen gezien.

  • DAC Dunajska Streda – Slovan Bratislava
  • 01-09-2019
  • Fortuna Liga
  • MOL Arena
  • Toeschouwers: 11.679

Video:

https://youtu.be/F64P33q8ciI

Foto’s:

IMG_5642IMG_5684IMG_5692

Andere bezochte wedstrijden van DAC:

Andere bezochte wedstrijden van Slovan Bratislava:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s