Jong AZ – Helmond Sport

Sinds een paar jaar is Jong AZ gepromoveerd naar de voormalige Jupiler League. Reden genoeg om er eens langs te gaan, al ben ik persoonlijk geen fan van de beloften.

Ergens is dit een van de bijzondere bezoeken in de Eerste Divisie. Ten eerste de locatie: Jong AZ speelt niet in haar eigen stad. Na een aantal minuten verplicht 30 en 50 km p/u te hebben gereden, duikt ergens in the middle of nowhere, tussen de polders, een aantal lichten op.

Het ‘stadion’ is in zicht. Alhoewel, een stadion kunnen we het niet echt noemen. Dat maakt dit complex ook bijzonder: er wordt op het tweede niveau gespeeld, maar het heeft meer weg van een amateurcomplex.

Maar als het aan de eisen voldoet zal het wel goed zijn, toch KNVB? En AZ, Alkmaar Zaanstreek, doet haar naam ook een beetje meer eer aan door hier te spelen.

Het is moeilijk om ze vinden, maar voor de aanwezige fans zijn er ook wat voordelen te noemen t.o.v. de andere Eerste Divisie clubs. Om te beginnen is het kaartje slechts vijf euro, dit is ongeveer de helft van wat je bij het gros van de clubs aftikt aan de kassa.

Er is een ruime parkeerplaats aanwezig, waar je gratis kunt parkeren. Dit is niet overal het geval. Al moet wel gezegd worden dat het bij andere clubs ten koste zou gaan van de charme. Liever een stadion midden in de wijk zonder een parkeerplaats!

Verder hebben de 510 supporters, waarvan 31 van Helmond Sport, goed zicht op het spel. Slechts een enkel hek scheidt hen van het veld. Net als in het amateurvoetbal. En voor de gasten geen hekken, glas, netten of andere onzin.

Daar waar het complex nieuw is straalt het in mijn ogen wel wat uit, het komt professioneel over. De tribune is niet lelijk, echter vind ik hem veel te klein om er een goede mening over te vormen. 500 toeschouwers is niet slecht, maar in de Eerste Divisie zien we vaak het vier- of vijfvoudige hiervan.

Tot slot was de wedstrijd niet slecht. Met vier doelpunten is de neutrale toeschouwer niet in de steek gelaten. Na het laatste fluitsignaal kreeg ik gelijk medelijden met de supporters van Helmond: ook zij maken straks de rit terug met fijne stukken binnen de bebouwde kom.

De ‘grote’ clubs zullen niet op dit complex gaan spelen. Net als de clubs die worden bestempeld als risico spelen zij tegen Jong AZ in het AFAS-stadion. Ook een fijne locatie om voetbal te kijken!

  • Wedstrijd 19 (05-10-2018)
  • Jong AZ – Helmond Sport
  • AFAS Trainingscomplex / Sportcomplex De Kalverhoek
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Toeschouwers: 520

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s