Nîmes Olympique – Stade des Costières

5 februari 2016

Nîmes Olympique – Niort (1-0)

Stade des Costières was één van de eerste stadions die ik als kleine jongen voor het eerst zag. Op vakantie bezochten we Nîmes en reden we er langs. Zo’n vijf jaar later kreeg ik de kans om er terug te keren, ditmaal met wedstrijd!

Nimes ging als hekkensluiter de winterstop in, maar na de winterstop werd er opeens een hoop gewonnen. De wedstrijd tegen Niort was eigenlijk niet heel bijzonder, maar toch zaten er ongeveer twee keer zoveel mensen op de tribunes: er waren ruim achtduizend supporters. Ik had een plekje achter het goal, wat net als de overkant een staantribune was.  Na rust wist Nimes de overwinning eruit te slepen.  Op het moment van schrijven staat Nimes op de vijftiende plaats!

2016nimes1

  • Seizoen 2015/2016
  • Ligue 2
  • Toeschouwers: 8.076

 

Wedstrijd: Zoals verwacht een wedstrijd waar Nimes de overwinning moest pakken. Dit resulteerde dus in aanvallend voetbal en een hoop ontlading bij de 1-0 van Nimes!

De supporters van Nimes wisten ook dat de punten hard nodig waren. De fakkels waren meegenomen en de tribune was goed gevuld (zie foto’s). De supporters van Niort moesten een groot stuk reizen, maar toch was er een tiental meegereisd. De rest van het stadion zat ook redelijk gevuld.

2016nimes2016nimes22016nimes32016nimes4