Cambuur Leeuwarden – Helmond Sport

Een van de verdere reizen in Nederland stond op het programma. Maar in tegenstelling tot andere clubs uit het ‘Hoge Noorden’ was ik vandaag wel positief verrast.

Dat was niet omdat de reis voorspoedig liep. Dat was wel een groot pluspunt, want een reistijd van twee uur en 45 minuten kan flink oplopen. Rond half acht werd gelukkig ruim op tijd het stadion bereikt.

Wat direct opviel was de ligging van het stadion. Op dit vlak scoort Cambuur al beter dan de anderen. Net als o.a. Go Ahead Eagles bevindt het zich midden in een woonwijk. Zo zie ik het graag, ikzelf spreek dus van een leuke voetbalsfeer.

Kaartjes waren beschikbaar vanaf dertien euro. Voor zeventien euro zat je op de lange zijde. Het stadion is met vier unieke tribunes ook bijzonder, helaas zat je niet net als bij de Eagles vlak op het veld.

Helaas kozen we de verkeerde kant in het stadion: ver van de harde kern en geen zicht op het uitvak. De oren moesten dus goed open vandaag, maar gelukkig lieten beide partijen gedurende de eerste helft goed van zich horen. Het stadion was niet uitverkocht, er zaten zo’n 7.000 man, maar de tribunes achter het goal waren nagenoeg vol.

De wedstrijd was ook boeiend, dat mag gezegd worden. Cambuur speelde aanvallend en kreeg wat kansen, voor rust wisten ze al op 2-0 te komen. Waar de neutrale toeschouwer dan op hoopt is een aansluitingstreffer en gelukkig snapte Helmond dit. Voor rust werd het nog 2-1.

Na rust voelde we de temperatuur dalen en helaas kon het spel ons het eerste kwartier van de tweede helft ook niet warm maken. Met nog een halfuur op de klok besloot Helmond echter nog alles te geven. Dit resulteerde in een hoop kansen, al was het Cambuur die – gezien het spelbeeld de tweede helft – onterecht de 3-1 maakte. Het was gespeeld: prima wedstrijd gezien.

Een gedenkwaardige trip zou het uiteraard niet worden als er geen problemen zouden ontstaan onderweg. Waar gelukkig al rekening mee werd gehouden was dat de bus wel eens laat kwam, aangezien dit al de hele dag zo was. De keuze om te lopen naar het station werd gemaakt. 30 minuten, dat kan erger. Een paar sprintjes tussendoor en de trein van 22:16 richting Schiphol Airport werd op tijd behaald.

Met Cambuur heb ik nu de vierde noordelijke club (na Heerenveen, Emmen en Groningen) die ik beschouw als binnenlandse wereldreis gehad, al denk ik wel dat de kans groter is dat ik eens bij Cambuur terugkeer als bij de andere drie. En ik denk dat ik ook wel anders praat als ik eens met de trein bij bijvoorbeeld Roda of MVV ben geweest; dan zal dit nog meevallen.

    Wedstrijd 21 (19-10-2018)
    Cambuur Leeuwarden – Helmond Sport
    Cambuurstadion
    Keuken Kampioen Divisie
    Toeschouwers: 7.021

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s