Feyenoord – PSV

31 januari 2018

Feyenoord – PSV (2-0)

f.png

Gisteren stond de kwartfinale van de KNVB-beker op het programma. Op het laatste moment werd ik meegevraagd en dat hoef je natuurlijk geen tweede keer te vragen. Dit is op papier een topwedstrijd; het beloofde een mooie avond te worden.

Om te beginnen: PSV heeft het de laatste jaren altijd lastig in De Kuip. Daar komt bij dat Feyenoord een flinke achterstand op PSV heeft in de Eredivisie. De beker zou uitkomst bieden om zo Europa in te gaan. De Rotterdammers zijn in eigen huis moeilijk te verslaan. De wedstrijd was stijf uitverkocht en op internet was al te lezen dat er een sfeeractie werd voorbereid. Vorig seizoen werd AZ in De Kuip uitgeschakeld en was er ook een zee van fakkels op de tribunes. Mijn verwachtingen waren hoog!

De Kuip is een geliefd stadion in Nederland. Ik denk dat elke objectieve voetballiefhebber kan genieten van De Kuip. Het is een stadion vol historie waar sinds 1935 al een hoop topwedstrijden zijn gespeeld. Naast de jaarlijkse KNVB-bekerfinale zijn hier een aantal Europacupfinales gespeeld. Ook is het stadion decor geweest van het EK van 2000.

01f598bcf2e9e929d8f3f247ff1662c2f3f6335948

Bij de opkomst kwam een deel van mijn voorspelling al uit. Het thuispubliek zette de toon; vandaag moest er gewonnen worden. Er kwam flink wat geluid van de tribune, toen het doek naar beneden rolde. Niet lang daarna kleurde de hele tribune achter het doel groen.  Terwijl de supporters zich nog in de rook bevonden, lag de bal al in het net. Na drie minuten wist Feyenoord al op voorsprong te komen. De Kuip ontplofte!

Gevolgd door hier en daar nog wat fakkels ging de wedstrijd verder op het zelfde tempo als het was begonnen. Feyenoord domineerde, zowel op het veld als op de tribunes. Het geluk kon niet op toen – na een half uur spelen – de 2-0 naar binnenvloog. Er was een beetje geluk bij nodig, maar er was niemand in het thuispubliek die daar wat om gaf. Zou Feyenoord na een half uur al verzekerd zijn van de volgende ronde?

Het antwoord is kort en krachtig: ja. De tweede helft werd helaas niet zo spectaculair als de eerste. PSV probeerde er het beste van te maken en zette er een extra aanvaller in. Helaas voor de neutrale toeschouwer stelde Feyenoord zich erg verdedigend op. PSV kreeg een grote kans vlak na rust, maar deze wist de keeper eruit te halen.

Zo wist Feyenoord zich te plaatsen voor de volgende ronde en wachten ze op dit moment af wie er in de volgende ronde geloot zal worden. Een ding is in mijn ogen zeker: als Feyenoord een thuiswedstrijd loot, dan zullen ze dit jaar de finale halen.

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s