De start van 2018

De week van 15 januari werd onverwachts de week waarin ik mijn eerste wedstrijden van 2018 zag. Op het laatste moment bleek dit ook een volle week te worden met maar liefst vier wedstrijden Ik begon op dinsdag in de Eredivisie, op vrijdag een Jupiler League-avondje, de volgende middag naar de Hoofdklasse en eindigde op zondag met een topper weer in de Eredivisie. Op een rijtje!

Dinsdag: Sparta Rotterdam – Vitesse (0-1) (foto’s)

Een spontaan idee om deze wedstrijd te bezoeken, bracht me op dinsdagavond in Het Kasteel. Na eerder al eens aanwezig te zijn geweest bij een wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen was het nu tijd om Sparta in actie te zien. Het Kasteel is naar mijn mening een van de mooiere stadions in Nederland. Hier kan ik genoeg argumenten voor bedenken. De historie van het stadion, de locatie en het unieke terras bijvoorbeeld.

Vitesse kwam op bezoek en namen een hoop supporters mee. De wedstrijd was niet uitverkocht, maar dat was geen verrassing. In tegenstelling tot vorig seizoen draait Sparta helemaal niet goed. De wedstrijd was matig; Vitesse maakte dan ook de enige goal van de wedstrijd. Het regende en hagelde gedurende wedstrijd, maar gelukkig zaten wij droog. Al met al is Sparta wel een aanrader!

  • Stadion⭐⭐⭐⭐
  • Wedstrijd ⭐⭐
  • Sfeer⭐⭐
  • Prijs 
  • Totale trip⭐

Vrijdag: FC Emmen – RKC Waalwijk (2-1) (foto’s)

Voor iemand die opstapt vanaf Schiphol en ooit – op eigen tempo, zonder haast – alle stadions in de Jupiler League wilt hebben bezocht, is de reis naar Emmen niet bepaald een aantrekkelijke. Gezien het feit dat het net geen drie uur met de trein is, moet ik geluk hebben dat het uitkomt. Deze vrijdag had ik weinig verplichtingen en kon ik dus al ruim op tijd richting Emmen. Gelukkig vliegt de reis met een groepje en wat bier gauw voorbij. Het motto ‘zo kom je nog eens ergens’ gaat ook op voor zulke dagen.

Bij de ingang sprak een man mij aan. Ik mocht op zijn seizoenkaart naar binnen. De avond begon dus al goed: de combinatie van een studenten-ov en een gratis kaartje bracht mij tot voor de aftrap op een kosteloze dag.

Het stadion in Emmen wordt door sommigen lelijk bevonden. Het is niet heel uniek, maar het heeft zo zijn mooie kanten. De opvallende lichtmasten en de ‘kantine’ onder de tribune aan de lange zijde. Het is jammer dat FC Emmen het ruime stadion nooit erg vol maakt. Ook vandaag was het rustig, alhoewel online te lezen viel dat er 3000 man zat.

De wedstrijd was veelbelovend. RKC begon sterk en kwam gauw met 0-1 voor, maar na een rode kaart stortte het logischerwijs in. Emmen kwam al gauw op gelijke hoogte en voor rust op voorsprong. Hiermee was alles gezegd. Er waren nog wat kansjes, maar de tweede helft stelde weinig voor.

  • Stadion ⭐⭐⭐
  • Wedstrijd ⭐⭐
  • Sfeer
  • Prijs 
  • Totale trip ⭐⭐⭐

Zaterdag: Swift – RVVH (2-0)

Ik bezoek zelden amateurwedstrijden. Maar toen ik op vrijdag werd geappt met de vraag of ik zin had om een wedstrijdje te bezoeken, was het toch weer eens een goed plan. Swift is voor mij iets meer dan twintig kilometer verderop. Bovendien is het Olympiaplein in Oud-Zuid een bijzonder complex dat midden in de woonwijk ligt.

Eerder dit seizoen werd Vitesse uitgeschakeld en stonden er een hoop mensen langs de zijlijn. Voor de wedstrijd tegen RVVH schat ik er zo’n honderd. Het was dus redelijk rustig. Ikzelf kwam tien minuten te laat (dankzij een vervallen halte), dus kon gratis naar binnen. Anderen betaalden 5€.

De wedstrijd was leuk om te zien, ondanks het feit dat de tegenstander misschien één kans heeft gehad de hele wedstrijd. Swift domineerde en liet een paar leuke acties zien. De wedstrijd werd dan ook terecht gewonnen: 2-0.

Wat mij betreft is het amateurvoetbal voor herhaling vatbaar. Makkelijk te bereizen, relaxte sfeer en goedkope toegang!

Zondag: Ajax – Feyenoord (2-0)

De week afsluiten met De Klassieker is natuurlijk geweldig. Daar waar ik zelf ook mijn voetbalcarrière op zondag heb, heb ik deze wedstrijd vaak gemist. Deze keer kwam het echter uit en dat was een goede timing.

De Arena is voor mij en de meesten geen onbekend terrein. Ik kan dan ook wel mijn mening gaan geven, maar ik ben er inmiddels zo vaak geweest dat het er niet echt toe doet voor mij.

De Klassieker brengt natuurlijk wel wat extra’s met zich mee. De Arena is standaard uitverkocht en iedereen gaat vol voor de winst. De sfeer zat er goed in, tot aan de rode kaart van Jorgensen. Ajax staat 2-0 voor en speelt tegen tien man: de wedstrijd is gespeeld. Qua spanning en beleving zijn er betere Klassiekers geweest, maar daar zal je in Amsterdam niemand over horen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s