Heracles – Vitesse

Net als de eerste ronde van de KNVB-beker was deze week allang omcirkeld in de agenda. Heracles – Vitesse sprong er om verschillende redenen bovenuit!

De gemiddelde toeschouwer hekelt een midweekse wedstrijd met aftraptijd 18:30, maar zoals ik al eerder benoemde bij FC Groningen eerder dit seizoen is dat voor een student die een lange reis moet maken juist ideaal. De wedstrijd is relatief vroeg klaar, dus middernacht thuiskomen was geen risico.

Al was dat natuurlijk niet de belangrijkste reden voor deze wedstrijd. Heracles is op dit moment een van de ploegen in vorm in de Eredivisie. Daarbij zijn er veel lovende woorden geschreven over het vernieuwde Polman Stadion!

En zo stapten we al om 15:30 in de directe trein naar Almelo. In vergelijking tot Groningen viel dit dan wel weer mee. Dat de NS ons bracht zonder vertraging scheelde ook. Compliment waardig, want in verband met de spits zou de trein ook de snelste optie moeten zijn.

We besloten vanwege de verwachte kou op de staantribune plaats te nemen, met het idee dat je het daar minder koud zou krijgen. Achteraf viel dit allemaal wel mee, maar we hadden mooie plekken dus dat maakte niet echt uit. Op Vak Q stond de fanatieke aanhang van Heracles, wat voor ons de avond wat sfeervoller maakte.

Het Polman Stadion liet ook op ons een goede indruk achter. Van buiten niet erg bijzonder, maar in Almelo hebben ze iets wat in Nederland zelden voorkomt. De tribunes achter het goal bevinden zich zo’n meter achter het veld. Geweldig zicht op het veld!

Het stadion is voor de rest niet heel bijzonder, maar er is niets mis mee. De verbouwing van destijds is een mooie bevestiging dat het goed gaat met de club. Deze wedstrijd zat het iets minder vol dan normaal, maar Heracles trekt redelijk wat publiek bij de gemiddelde wedstrijd.

Ik hoopte op een stunt van Heracles, net als een aantal jaar geleden toen de finale werd gehaald. Vitesse was lastige tegenstander, maar er hadden zeker mogelijkheden moeten zijn.

Helaas kwam er niet zo veel terecht van het verrassende spel van de laatste weken. Vitesse speelde ook niet top, maar wist wel voor rust de 0-1 te maken. Het gehoopte verloop zou dus nog kunnen: met Heracles spelend naar onze kant de tweede helft zouden we nog een spannende wedstrijd kunnen zien.

Echter was er van strijdlust niet echt sprake. Althans, ik heb het niet opgemerkt. De gehoopte comeback kwam niet. Vitesse verdedigde sterk, maar ze kwamen niet vaak in de mogelijkheden.

Toen de 0-2 erin lag, konden de bekerdromen van Heracles dit jaar de prullenbak in. Qua wedstrijd was dit bezoek dus een teleurstelling: je kan het niet altijd treffen.

Desondanks gingen we tevreden terug naar huis. Het stadion is zeker de moeite waard en met een betere wedstrijd zou dit ook ten goede komen van de sfeer. En voor de twijfelaars: een biertje kost €2,10. Misschien over een tijd maar eens op herkansing gaan naar Almelo.

  • Wedstrijd 25 (31-10-2018)
  • Heracles – Vitesse
  • Polman Stadion
  • KNVB-beker Tweede Ronde
  • Toeschouwers: 10.037

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s