Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart

De laatste wedstrijd in Duitsland was alweer drie jaar geleden. Na Schalke 04 en Duisburg was het weer tijd voor iets nieuws. We gingen een dag naar Köln en besloten deze wedstrijd mee te pakken.

Voorafgaand is dit niet bepaald de spectaculaire kraker van het weekend. Bayer Leverkusen staat tegenvallend op de veertiende plek, terwijl Stuttgart de hekkensluiter van de Bundesliga is.

Het stadion kende ik van de Champions League; er zijn dus betere tijden geweest in Leverkusen. Het was niet per definitie rustig in de BayArena, maar er waren een hoop lege plekken te zien.

Ook Stuttgart heeft opstartproblemen dit seizoen. Desondanks staan de fans van beide clubs massaal achter hun club. Het fanatieke vak van Leverkusen en het uitvak waren verreweg het beste gevuld.

De BayArena is een niet alledaags stadion. Het dak heeft wat charme en de korte zijde links van ons zie je ook niet vaak. Dat het uitvak op een mooie plek is ook een pluspuntje.

Qua sfeer vraag ik me af waarom ik Duitsland zo lang links heb laten liggen. Het uitvak van Stuttgart bleef – ondanks de stand – de hele wedstrijd doorgaan met zingen.

De wedstrijd zelf was slordig. Zeven gele kaarten in de eerste helft en een aantal kansjes verder was de ruststand nog 0-0.

Een wedje leggen op een rode kaart zou een goede keuze zijn geweest, maar beide teams eindigden de wedstrijd wonderbaarlijk genoeg met elf man.

Kevin Volland was de man die ons redde van een brilstand. Met twee goals in de tweede helft besliste hij de wedstrijd.

Het was een prima avond in Leverkusen, maar ik denk dat er leukere clubs zijn in Duitsland. Gelukkig is er nog een hoop te zien!

  • 23-11-2018
  • Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart
  • BayArena
  • Bundesliga
  • Toeschouwers: 24.632

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s