AFC – TOP Oss

Na het bezoeken van AFC – Telstar op Sportpark Goed Genoeg in de vorige ronde van de beker, werd al gehoopt op een bijzondere loting. Alles zat mee: AFC lootte TOP Oss thuis en week hiervoor uit naar het Olympisch Stadion. Een buitenkans!

De laatste jaren zijn hier slechts enkele wedstrijden afgewerkt. JOS Watergraafsmeer overkwam hetzelfde een aantal seizoenen geleden. De laatste wedstrijd was Ajax – Anderlecht, een oefen wedstrijd deze zomer. De datum voor deze wedstrijd werd dus hoe dan ook vrijgehouden.

Want het Olympisch Stadion is qua locatie en historie eentje die ik niet snel zou overslaan. De gloriejaren heb ik gemist, maar op deze manier kon ik toch nog een impressie krijgen. Daarbij is het voor mij het meest dichtstbijzijnde stadion met het openbaar vervoer: makkelijke keuze om te gaan!

AFC vernederde Telstar en in de competitie zijn ze ook in topvorm. Het zou dus nog kunnen gaan spoken in het stadion. Inzetten op AFC gaf 3,8 keer je inzet terug: ook geen slecht idee.

Het regende de hele avond, wat resulteerde in een vermakelijke pot voetbal. Spelers gleden constant weg, passes vielen dood en keepers hadden moeite met klemmen. Het was dan ook niet verrassend dat de ruststand 0-0 was.

Na rust werd het veld er niet beter op. Het regende nog steeds, het werd nog moeilijker om te voetballen. Ik dacht bij mezelf: als er wordt gescoord, dan zal dat een typisch ongepland doelpunt zijn.

De 1-0 is het terugkijken waard. Het leek erop dat de ploeg die eenmaal zou scoren ook zou winnen. Al hoopten wij op een verlenging: dan konden we nog een halfuur genieten.

Ik vraag me af hoe deze wedstrijd zou zijn onder normale omstandigheden. Meerdere grote kansen werden om zeep geholpen door dat de bal niet goed rolde of een pass onmogelijk aan kon komen.

Het werd dus een bijzondere avond. Een wedstrijd met een hoge amusementswaarde en opnieuw een stunt van AFC. TOP Oss was niet goed, maar ik vraag me af of je dat hen kan kwalijk nemen.

Nu is het wachten op de nieuwe loting. Mijn voorkeur zal ik vast bekend maken. AFC mag van mij wel een nieuwe thuiswedstrijd in het Olympisch Stadion spelen!

    Wedstrijd 24 (30-10-2018)
    AFC – TOP Oss
    Olympisch Stadion
    KNVB-beker
    Toeschouwers:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s