FC Groningen – FC Twente

Pas 13:00 op de dag zelf zag ik dat er nog wedstrijden waren. FC Groningen – FC Twente donderdagavond om 18:30. Dat klinkt voor velen onaantrekkelijk, maar voor mij was het ideaal. Een drie uur durende treinrit is geen feest, maar een studenten-ov en een vroege aftraptijd helpen je er doorheen. Een vroege aftrap betekent namelijk dat ik niet ‘s nachts zou thuiskomen!

‘Groningen is de slechtste ploeg op dit moment’, ‘Weet je het zeker?’ en ‘De hekkensluiter tegen een Keuken Kampioen Divisieploeg’ waren reacties die ik kreeg. De tegenvallende toeschouwersaantallen bij Groningen maakten het pakket met minpunten compleet.

Maar ach, wat valt er te verliezen? Evenals bij Excelsior waren de kaarten slechts tien euro, het bleef droog en met Twente kwam er juist een interessante tegenstander op bezoek. Daarbij zou de beker misschien wat losmaken bij Groningen. De KNVB-beker wonnen ze al in 2015, maar anno 2018 is de vraag of de gifbeker al leeg is.

Net als in de Eredivisie zat het stadion niet echt vol. Daarentegen waren er wel zo’n 750 Tukkers die de reis naar het Noorden waagden. Misschien waren het de afkickverschijnselen naar de Eredivisie, of werd Groningen-uit nog als ‘standaard’ gezien?

De harde kern van Groningen zat in tegenstelling tot de andere thuisvakken wel goed gevuld. Helaas kregen zij samen met de Twente-supporters een erg slechte eerste helft te zien. Het lukte niet aan beide kanten en van veel kansen was er geen sprake. De bezoekers kregen wel een cadeautje van Groningen: de bal werd knullig ingeleverd waarna Twente de 0-1 wist te maken.

Na rust werd het 0-2. De Groningen fans deden vocaal hun best, maar ze kregen hier helaas niets voor terug. Het gemopper nam toe en citaten als ‘We zijn het lachertje van de Eredivisie’ vlogen je om de oren. Schuin boven mij werd er feest gevierd: vanaf de 0-2 waren de Twente supporters heer en meester in het stadion.

Deze meegereisde fans werden beloond voor hun steun. Een uitwedstrijd om 18:30 is geen pretje, maar FC Twente bekert verrassend door. En FC Groningen? Wie weet heeft Nederland een nieuw FC Twente en zijn de rollen volgend seizoen omgedraaid.

  • Wedstrijd 17 (27-09-2018)
  • FC Groningen – FC Twente
  • Stadion Euroborg / Hitachi Capital Mobility Stadion
  • KNVB Beker eerste ronde
  • Toeschouwers:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s