Ruzomberok – Zilina

MFK Ruzomberok stond bij mij op het programma. Dit was qua bereikbaarheid en ligging het beste om op zaterdag te zien. Er ging een directe trein en er was nog een overnachting mogelijk. Daarbij was het in mijn ogen de meest interessante wedstrijd!

Ruzomberok is niet echt een stad/dorp die in je opkomt als je ergens een wedstrijd wilt bezoeken. De stad is niet echt bruisend en is vooral geroemd om de omgeving. Veel bergbeklimmers en mensen die willen genieten van de natuur komen hier. Er zullen mensen zijn bij wie wel een lampje gaat branden bij het horen van de naam van de stad: Everton heeft hier eenmaal gespeeld voor de Europa League kwalificatie.

Verder is het onder voetbalfans niet erg bekend. Toch bevindt MFK Ruzomberok zich vaak in de subtop van de Slowaakse competitie. De tegenstander, MSK Zilina, behoort tot de traditionele top-3 en ligt niet ver van Ruzomberok af.

Niet alleen het affiche bracht mij hier, ook de ligging van het stadion liet mij niet lang twijfelen. Buiten het feit dat er mensen op vijf meter van het stadion wonen, is er bij beide tribunes in het stadion een geweldige achtergrond te zien die je niet vaak tegenkomt:

Meerdere Slowaakse clubs hebben een bijzondere ligging. Zo is bij AS Trencin en FC Nitra een grote kerk te zien achter de tribunes en bevindt MSK Zilina zich ook voor een gebergte.

Een derby kan je het noemen, maar er kwamen wel ruim 500 meer man naar het stadion dan in de vorige competitiewedstrijd. Ik hoopte ook op een goed gevuld uitvak, maar helaas zaten er slechts (ongeveer) 30 gasten.

De hele week was het weer al heerlijk en dat goldt ook voor deze dag. Ik was op tijd bij het stadion en hoefde niet in een eventuele rij te staan. De entree was 5€. Nederland kan nog wel wat leren van deze prijzen. Qua toeschouwersaantal kan je het vergelijken met een club als Telstar of FC Oss, alleen zit hier alles verspreid op twee tribunes. Gezien de grootte van het dorp is het een prima opkomst.

De wedstrijd was erg leuk om te zien. Ruzomberok ging al gauw op zoek naar de openingstreffer en Zilina wist er ook een paar keer goed langs te komen. Het ging gelijk op, maar het geluk lag aan Ruzomberoks zijde: na een 1-1 stand vlogen er opeens twee kansen wél in en stond het 3-1.

De overwinning werd gevierd met de harde kern die links van mij zat. Helaas kon ik deze niet mooi in beeld brengen. Na deze wedstrijd mocht Ruzomberok zich even koploper noemen, met zeven punten uit drie wedstrijden!

Het was zeker niet de meest spectaculaire voetbalavond die ik heb meegemaakt, maar uniek was het wel. Dankzij de goede wedstrijd en uiteraard de ligging van het stadion is dit een mooie herinnering aan het voetbal in Slowakije.

  • Wedstrijd 5 (04-08-2018)
  • MFK Ruzomberok – MSK Zilina
  • Futbalovy Stadion MFK Ruzomberok
  • Fortuna Liga
  • Toeschouwers: 1921

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s