FC Nitra – DAC Dunajska Streda

Het was een grote puzzel om te plannen waar ik in het weekend heen zou gaan. Op zondag waren er drie wedstrijden: in Zlaté Moravce, in Myjava en in Nitra. De eerste viel af omdat het dusdanig slecht te bereiken was en er geen openbaar vervoer meer ging na de wedstrijd. De tweede wedstrijd vond ik niet interessant en was helaas niet Trencin in haar eigen stadion. Ik besloot om naar FC Nitra te gaan.

Ik wist echter dat FC Nitra door verbouwingen een deel van het seizoen vorig jaar heeft afgewerkt in het bovengenoemde Zlaté Moravce. Heel even zag ik de bui al hangen, maar ik zag gelukkig al snel een bericht op de Facebook van FC Nitra. Het stadion was zo goed als klaar en de wedstrijd die ik op het oog had werd de officiële opening van het hernieuwde stadion!

Net als vorig jaar tegen DAC werden er een hoop mensen verwacht. Vorig jaar kwamen er zo’n 5.500, omdat Nitra op dat moment aan kop ging (als promovendus) en DAC zich op de tweede plaats bevond. Dit jaar kon ik zelfs de tickets online bestellen en zag ik dat twee tribunes al bijna vol zaten. Ik heb dus tweemaal een hele mooie timing gehad om naar Nitra te reizen.

Ook bij Nitra had ik voor vijf euro al een plekje op de lange zijde. De lange zijde die samen met twee andere tribunes compleet nieuw is. Ik had hier en daar al wat foto’s gezien dus was erg benieuwd hoe het eindresultaat was.

Want eerlijk is eerlijk, het is vreselijk zonde dat zo’n mooi en oud stadion naar de grond is gegaan. Ik snap dat een stad als Nitra (top-5 stad in Slowakije) dit nodig heeft, maar ik denk dat ik niet de enige ben die het jammer vind hoe het is geworden.

Bij de ingangen van het stadion was er nog een hoop troep te zien van de verbouwing. Het enige spoor wat ik nog kon zien was het kleine ‘huisje’ aan de lange zijde, waar ik een jaar geleden bij het zelfde affiche nog mensen zag zitten:

Voor een nieuw stadion is het niet lelijk. Het stadion heeft nog steeds een eigen stijl. De stadionlampen zijn overeind gebleven. Ook de hoofdtribune hebben ze laten staan; hier zijn alleen de stoeltjes vervangen en is er een extra dak op geplaatst. De twee korte zijdes zijn samen met de overkant drie identieke tribunes geworden.

Het bleek inderdaad druk te worden: zowel de hoofdtribune als de andere lange zijde waren goed gevuld. Dit gold ook voor de tribune links van mij waar de harde kern van Nitra zit, hier was de bezettingsgraad geschat 95%. De enige tribune die minder in trek was, was de tribune waar het uitvak zat. Het uitvak zelf was bomvol, maar hiernaast waren een hoop lege plekken. In totaal zaten er 6.068 toeschouwers.

De uitfans liet zich de hele wedstrijd goed van zich horen. Vorig jaar was dit ook het geval. De thuisfans hadden een nieuwe plek op de nieuwe tribune en waren met meer mensen dan normaal.

Er was een goede sfeer tijdens de wedstrijd. Dit kreeg wat extra impuls toen Nitra vlak voor rust de 1-0 maakte: er gingen wat rookpotten af. De spelers vierden de goal overigens voor het uitvak; dit werd gevolgd door een bierdouche.

Na rust wist Nitra op 2-0 te komen. Het leek gespeeld, maar hier dachten de gasten anders over. De aansluitingstreffer werd gemaakt en het beloofde nog spannend te worden. Niet lang daarna werd de gelijkmaker binnengeschoten en zag het er opeens heel anders uit voor Nitra.

De drie punten waren verspeeld en het geluid kwam nu meer uit het uitvak. Met 2-2 zou ik terugkijken op een mooie wedstrijd waar beide ploegen een terecht punt hebben gepakt. Het liep, helaas voor Nitra, iets anders. In de allerlaatste minuut kwam Dunajska Streda zelfs op 2-3 en werd er afgefloten.

Helaas kon de opening dus niet bekroond worden met een goed resultaat, maar het was wel een goede reclame voor FC Nitra. Nogmaals, ik vind het zonde dat het zo is geworden, maar laten we hopen dat de stad met ruim 80.000 inwoners meer bezoekers zal gaan trekken in hun vernieuwde stadion!

  • Wedstrijd 6 (05-08-2018)
  • FC Nitra – DAC Dunajska Streda
  • Stadion Pod Zoborom
  • Fortuna Liga
  • Toeschouwers: 6.068

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s