AZ – Vitesse

Aan het begin van dit seizoen bezocht ik al de Eredivisievariant van AZ – Vitesse. De ploegen zijn nu beter in vorm, dus het leek me een goed plan om de 0-0 van toen te herkansen.

AZ begon het seizoen erg stroef, ondanks het superseizoen van afgelopen jaar. Voor de winterstop kon er echter weer omhoog worden gekeken en ook het nieuwe jaar werd perfect begonnen met een 3-0 winst op concurrent Utrecht.

De club heeft zich de laatste jaren bewezen als cupfighter. Een bekerronde bij AZ geeft bijna al garantie voor succes. Helaas krijgt de ploeg in het toernooi (nog) niet de steun die het verdient. Op de Ben-side na leek niet iedereen warm te worden van deze midweekse wedstrijd. Warm werd het sowieso niet, vandaag was er een gevoelstemperatuur van -4 graden.

Vitesse zag ik in een eerdere ronde al winnen bij Heracles. Via winst bij Kozakken Boys belandden zij bij de laatste acht. In de competitie draaien ze ongeveer net zo wisselvallig als AZ. De beker biedt voor beide ploegen een goede kans om Europa te halen.

Ik had zelf mijn geld op AZ gezet, gezien het feit dat Vitesse er dit seizoen niet veel van maakt in uitwedstrijden. Ook wist AZ voorgaande jaren elk thuisduel in de beker te winnen.

017ebc61567eff0364519fcb0da33889ddb6d78346

Calvin Stengs, teruggekeert aan AZ’s zijde na een lange blessure, bezorgt bij veel fans een lach op hun gezicht. En als liefhebber van het Nederlands voetbal ben je in Alkmaar aan het juiste adres: er is Nederlands talent genoeg. Met spelers als Stengs, Til, Koopmeiners en hopelijk ook binnekort Idrissi loopt er een hoop potentie/Oranje-materiaal rond.

Verder maakten Vlaar, Ouwejan, Seuntjens, Bizot, Maher en van Rhijn minuten. Een Premier League-club (of bijvoorbeeld tegenstander Vitesse) kan er nog wat van leren: daar is het meer regel dan uitzondering dat er weinig tot geen Engelsen spelen.

Werd het vandaag Vitesse die er – net als in de finale van 2017 – met de buit van doorgaat? Of wist AZ haar twaalfde (!) thuisoverwinning op rij te boeken in het bekertoernooi?

Het antwoord werd het tweede. AZ domineerde en Vitesse speelde erg slecht. In mijn ogen terecht uitgeschakeld: 2-0. Dat betekent dat AZ dit bekertoernooi zelfs nog geen tegendoelpunt heeft geïncasseerd.

Het was een prima bezoek: een dubbele laag aan kleding hield me warm, de wedstrijd was leuk en de Ben-Side maakte er een mooie avond van. Ik ben benieuwd naar de loting van de halve finale.

  • AZ- Vitesse
  • 22-01-2019
  • KNVB-Beker achtste finale
  • AFAS Stadion
  • Toeschouwers: geschat 8.500

Video:

https://youtu.be/BtSq7o-fSoI

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s