MVV – Helmond Sport

Een enkele reis is zo’n drie uur in de trein, maar daar krijg je ook wat voor terug. Een wedstrijd van MVV paste perfect in een kort weekendje Maastricht

Voor mij is dit een van de verst denkbare wedstrijden in Nederland. Groningen en Leeuwarden werden onlangs ook bezocht, maar een reis naar het zuiden van Limburg overtref je niet qua reistijd.

In sommige steden voel je je als een buitenlandse toerist in eigen land. Het verschil tussen de Randstad en Limburg is groot. Het zou daarom zonde zijn als ik enkel naar Maastricht zou gaan voor een wedstrijd van MVV. We hebben genoten van de stad, de vraag was nu of de wedstrijd ook iets moois zou worden!

De tickets kochten we aan de deur. Een kaartje achter het doel kostte 14€ (online 13€). Voor Jupiler-begrippen is dat aan de dure kant, maar je kreeg er in ieder geval een dak boven je hoofd voor terug. Het stadion van MVV is niet erg uniek: in Nederland zie je er meer zoals deze. Hoge (die niet doorlopen tot aan de grond) en losse tribunes met een meter of drie afstand tot het veld zie je bijvoorbeeld ook bij FC Volendam, Helmond Sport en TOP Oss.

MVV doet het jaar in en uit niet slecht, maar goed is anders. Terwijl rivaal Fortuna verrassend in de Eredivisie speelt, zit MVV samen met Roda nog te worstelen in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste keer dat MVV de play-offs haalde, was Almere City te sterk.

Een ‘sleeping giant’ wil ik het niet noemen, wel heeft MVV een grote achterban waarop ze in goede en slechte tijden kunnen rekenen. Helaas viel dit vandaag – naar mijn mening – een beetje tegen. Ik had gezien de rivaliteit met Helmond Sport de voorgaande seizoenen iets meer verwacht. Helmond kwam met een prima meegereisd aantal uitsupporters, maar het leek niet alsof de harde kern van MVV extra gemotiveerd was voor deze wedstrijd. Bij vlagen waren ze te horen, maar ik heb betere beelden voorbij zien komen.

Dit geldt overigens ook voor de rest van het stadion. MVV gaf op dat er 3.852 toeschouwers aanwezig waren, maar dit leek voor mij een beetje op de truc die FC Emmen vorig seizoen uithaalde: hier telde ik misschien 800 man, terwijl er op internet stond dat er 3.000 supporters aanwezig waren. Ik zelf schatte er bij MVV maximaal 1.300. Voor je eigen oordeel: bekijk de foto’s. Of het uit schaamte is, weet ik niet, maar bijna het driedubbele doorgeven, is belachelijk. Qua tegenstander is Helmond niet de meest uitdagende en het slechte weer zou ook niet hebben meegezeten, maar uiteraard wel respect voor degene die er wel waren.

De wedstrijd was niet erg spectaculair. Verrassend was dat niet, maar daar zal niemand in Maastricht zich over beklagen. Als je je tegenstander met 3-0 naar huis stuurt, heb je goede zaken gedaan. MVV bevindt zich momenteel op de elfde plaats: er zullen nog een hoop punten behaald moeten worden.

  • MVV – Helmond Sport
  • 25/01/2019
  • Keuken Kampioen Divisie
  • De Geusselt
  • Toeschouwers: 3.852

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s