Jaaroverzicht 2015

Het jaar is bijna afgelopen, dit jaar zijn er een hoop nieuwe stadions bezocht. Ik heb meerdere reizen naar het buitenland gemaakt voor bepaalde wedstrijden. Tijd om de statistieken erbij te halen!

grafiek3.png

Bezochten wedstrijden per maand..

In februari bezocht ik in de meeste wedstrijden. Dit kwam onder andere omdat ik vlak na de winterstop mijn eerste trip van het jaar maakte. De bestemming was Londen. Hier bezocht ik het stadion van Fulham en zag ik voor het eerst Brentford spelen op het bekende Griffin Park. Als afsluiter bezocht ik mijn eerste buitenlandse Champions League wedstrijd ooit: Arsenal – AS Monaco, waar Monaco met de winst ervandoor ging (1-3).

Bij terugkomst kwamen er wat mooie wedstrijden op het programma. In januari zag ik Ajax – Feyenoord in de Arena en in september 2014 bezocht ik de Klassieker in Rotterdam, maar nu stond er ook een mooi duel op het programma. Feyenoord kwam de poulefase van de Europa League door en ontving AS Roma, de club die ik meerdere keren heb bezocht. Ik zag eindelijk Totti spelen, aangezien hij bij mijn eerste bezoek in Rome geen minuten maakte.

Voor de zomerstop een aantal Nederlandse stadions voor het eerst bezocht, waaronder sc Heerenveen, in het play-off duel tegen Feyenoord (1-0). Een niveau lager werd er ook play-offs gespeeld. Ik bezocht De Graafschap – Almere City. Na verlenging (2-1) ging De Graafschap door naar de volgende ronde en uiteindelijk werd de Eredivisie behaald..

In de zomerstop heb ik een aantal stadions bezocht. Ik had het geluk om in het stadion van Rovereto de vriendschappelijke wedstrijd tussen Hellas Verona en Rizespor te zien (1-1). Het was voetballend geen hoogtepunt, maar het was wel iets anders dan dat ik gewend was:

In het begin van seizoen 2015/2016 stonden vooral binnenlandse wedstrijden op het programma, op Schalke 04 – Eintracht Frankfurt na. Een wereld van verschil, als je drie dagen daarna de derby van de Ronde Venen, sv Argon – CSW (Eerste Klasse zaterdag) bezoek. Argon uit Mijdrecht speelde 1-1 tegen CSW uit Wilnis:

In oktober reisde ik met veel vertraging (zo’n vier uur in totaal) per trein naar Duisburg, voor de wedstrijd van hekkensluiter Duisburg tegen Nürnberg. Weer eens 0-0 na lange tijd.. Vier dagen daarna kwam ik ‘eindelijk’ weer terecht in Rome, de plek waar ik mijn allereerst buitenlandse wedstrijd ooit zag. De sfeer was niet vergelijkbaar i.v.m. stakingen van de Curva, maar het was leuk weer even terug te zijn. AS Roma kwam al gauw langs Udinese.

In november maakte ik mijn laatste reis naar Polen. Daar bezocht ik meerdere stadions en wedstrijden. Voor uitgebreid verslag, raad ik deze link aan. Ik bezocht Cracovia tegen Lechia Gdansk, maar Legia Warschau – Midtjylland, mijn eerste buitenlandse Europa League wedstrijd, was het hoogtepunt.