ADO Den Haag – RKC Waalwijk

Het nieuwe jaar werd afgetrapt met een degradatiekraker uit de Eredivisie: ADO Den Haag – RKC Waalwijk. ADO met een nieuwe trainer en een hoop nieuwe aankopen, maar de bezoekers hebben sinds december hun vorm wat meer te pakken en wisten een aantal keer te winnen.

Mijn laatste bezoek aan ADO was in mei 2018, toen er tegen Vitesse werd gespeeld voor de play-offs. Daarvoor bezocht ik ADO Den Haag – NEC in 2017. Toch is het Kyocera Stadion dit seizoen bekend terrein: eerder bezocht ik AZ – Astana en AZ – Partizan.

ADO valt dit seizoen erg tegen en bovendien is het erg rommelig binnen de club. Het is tijd om punten te pakken en dat beseffen de fans zich ook. ‘We are staying up’ kan worden gezongen, maar dat moet nog wel worden waargemaakt.

Met zo’n 12.500 verkochte kaarten was het stadion goed gevuld. Dit zijn er meer dan duizend meer dan in voorgaande thuiswedstrijden. Mooi om te zien dat het uitvak ook zo goed als vol zit. De meegereisde fans uit Waalwijk hebben een kleine honderd kilometer afgelegd.

ado1 (1)

Over het stadion is al veel geroepen. De rauwe sfeer van ADO had beter gepast in een ouder stadion in de stad. Toch maken ze er wat moois van in Den Haag. Uiteindelijk zijn het de supporters die de sfeer voor een groot deel bepalen en dat lukte aardig vandaag. Bij aanvallen van ADO kwam er een hoop geluid los en bij vlagen stond de hele lange zijde achter de ploeg.

Al deze supporters zagen net als ik een wedstrijd die niet echt op gang kwam. Al zal dat niet veel hebben uitgemaakt aan Haagse zijde, omdat ADO na een halfuur op voorsprong kwam. 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust gebeurde er niet veel. Weinig aanvallen, weinig kansen. De amusementswaarde was niet al te hoog. RKC kwam er ook niet echt doorheen, al waren er wel wat kansen om op gelijke hoogte te komen. Dit maakte het even spannend, aangezien ADO weinig tot niets creëerde.

Uiteindelijk kwam ADO op een manier op voorsprong die precies bij de wedstrijd paste. RKC moest met tien man verder na het neerhalen van een doorgebroken speler. Uit die vrije trap werd de 2-0 gemaakt. De winst was binnen!

Glansrijk was het niet, maar het gaat om de drie punten. De supporters van RKC – die ik helaas niet tot nauwelijks heb gehoord tijdens de wedstrijd – gaan nog een lastige tweede seizoenshelft tegemoet. Niets is onmogelijk, maar ik ben benieuwd of beide clubs het gaan redden dit jaar.

Voor de stereotype Groundhopper is het Kyocera Stadion geen parel, maar ik zou ADO zeker aanraden op het gebied van sfeer en beleving. Bovendien is het een club met twee fanatiekere zijdes. Een belangrijke wedstrijd op de juiste timing zou het helemaal afmaken.

  • ADO Den Haag – RKC Waalwijk
  • 19-01-2020
  • Eredivisie (Nederland)
  • Kyocera Stadion
  • Toeschouwers: 12.443

ado2 (1)

11/03/2017 ADO – NEC (1-0)
09/05/2018 ADO – Vitesse (2-5)
19/01/2020 ADO – RKC (2-0)

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s