FC Kosice – Podbrezova

Het was inmiddels de vijfde keer dat het vliegtuig naar Slowakije was genomen, maar Oost-Slowakije was nog onbekend terrein. De tweede dag van de trip stond daarom in het teken van Kosice, de tweede grootste stad van het land. In de vroege middag werd de trein gepakt naar het Oosten. Drie uurtjes later bevind je je alweer op het centrale station van Kosice.

De trein is perfect: een snelle Intercity met prima stoelen, catering en wi-fi. Drie uur lang genieten van het Slowaakse landschap is sowieso geen straf. Het centrum ligt op loopafstand van het station. Helaas was het vanwege het regenachtige en koude weer niet optimaal genieten van de stad.

kosice2

Kosice, de culturele hoofdstad van 2013, heeft veel te bieden. De stad met een kwart miljoen inwoners kent een aantal mooie kerken, een stadspark en een groot plein met eet- en drinkgelegenheden. Het centrum is erg compact: de meeste kerken, winkels en restaurants zijn in een lange straat te vinden. In was zijsteegjes zijn hier en daar nog wat kroegen te vinden.

Na een traditionele Slowaakse lunch ging de citytrip Kosice over naar het volgende onderdeel: de wedstrijd FC Kosice – Podbrezova. Wie het voetbal al wat jaren volgt zal Kosice wellicht herkennen van eerdere Europese campagnes. Anno 2019 staat het er iets anders voor in Kosice. Geen Europa, maar tweede divisie. Op het internet las ik dat er 680 toeschouwers waren, ik schatte er zo’n 350.

De reden dat deze wedstrijd werd uitgekozen, is omdat ze in Kosice een nieuw stadion aan het bouwen zijn. Dit oude stadion is één zoals ik het graag zie. Open, rond en onoverdekt.

Ik heb meer over de historie, het stadion en de huidige situatie van FC Kosice geschreven, hiervoor verwijs ik je naar: https://www.indehekken.net/fc-kosice-kijkt-weer-omhoog-in-de-hekken/

Het was een goede keuze om Kosice te bezoeken. Zowel de stad als het stadion was geweldig. Over een paar jaar zal ik zeker terugkeren naar Kosice om de stad opnieuw te zien en voor een bezoek aan het nieuwe stadion!

  • FC Kosice – Podbrezova
  • 02/11/2019
  • Stadion Lokomotivy v Cermeli
  • II Liga
  • Att. +-350

IMG_7290 (1)kosice1kosice3kosice4kosice6

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s