Sigma Olomouc – Karvina

Sigma Olomouc – Karvina

Toen het stadion van Sigma Olomouc ter sprake kwam, ontstond het idee om naar Tsjechië te gaan. We zochten een weekend uit waarin de club thuis speelde en plande de reis eromheen. Op zondagmiddag stond Sigma Olomouc – Karvina symbool voor onze laatste middag in Tsjechië.

We kochten onze treinkaartjes op het station van Praag en stapten in de trein richting Zilina. Na twee en een halfuur werd met tien minuutjes vertraging station Olomouc bereikt. We waren al ergere reizen gewend: dit viel nog mee. De trein reed in ieder geval goed door en stopte niet bij elk station. Bovendien was het niet zo druk in de trein en konden we zonder zoekwerk ergens plaatsnemen.

Bij aankomst in Olomouc hadden we nog een halfuur tot de wedstrijd. Gelukkig is Olomouc een redelijk grote stad en rijden hier frequent trams en bussen. We pakten een tram die ons binnen vijf minuten in de buurt van het stadion bracht.

We besloten snel onze laatste halve liter op te drinken, omdat deze natuurlijk niet mee het stadion in kan. Er stond een rij bij de kassa’s waar het er niet heel snel aan toeging, dus we hadden de tijd ervoor. Eenmaal aan de beurt zag ik al waarom het zo traag ging: de vrouw achter de kassa koos voor iedereen via de computer een rij en stoel uit. Onnodig als je het mij vraagt, omdat het niet zou uitverkopen. We kwamen binnen zonder dat we werden gefouilleerd en ook de tas (!) werd niet gecontroleerd.

De wedstrijd Sigma Olomouc – Karvina is niet echt een kraker. Vroeger stond Sigma Olomouc bekend als een sterke club, maar anno 2019 is de situatie veranderd. De thuisclub speelde dit seizoen nog play-offs voor de Europa League, maar verloor nipt van Sevilla. Op dit moment doet Sigma in de competitie mee voor plaatsing voor de onderlinge play-offs. Karvina staat lager op de ranglijst en moet haar best doen om niet te degraderen.

Gelukkig kwamen wij niet alleen voor de status van de clubs of voor het niveau. Het Andrův Stadion is al reden genoeg voor een reis naar Olomouc. De bijzondere stadionlampen van Sigma Olomouc vallen gelijk op. Dit is niet het enige wat het stadion zo mooi maakt. Rechts van ons de mooie korte zijde die een beetje lijkt op Stade Vélodrome. Aan de andere kant een unieke tribune met bovenop de skyboxen/luxe plekken, zoals je het niet zo vaak ziet in het Oosten. Bij de twee lange zijdes zat je dicht op het veld, enkel een hek hield de fans tegen om erop te komen.

Er was dus genoeg om van te genieten vandaag. Bovendien was het wederom heerlijk weer: een plek in de zon voelde aan als minimaal 25 graden. Daar kozen wij dus dankbaar voor, gezien je in Nederland niet vaak deze mogelijkheid hebt. Ook de teams hadden iets moois voor ons in petto: ze begonnen gelijk aanvallend te voetballen. Na een minuut stond het al 1-0 voor Sigma Olomouc. Karvina nam hier duidelijk geen genoegen mee en wist voor de tiende minuut al gelijk te maken.

Zo bleef het op en neer gaan gedurende de eerste helft. Een paar minuten voor rust maakte Sigma Olomouc uit een prachtige vrije trap via de binnenkant van de paal de 2-1.

Over het algemeen had Karvina meer kansen. Vlak na rust maakten ze dan ook de verdiende gelijkmaker. Het beloofde nog spannend te gaan worden. Vijf minuten later kwam Sigma Olomouc wederom op voorsprong. Karvina bleef door zoeken naar een treffer, maar een derde gelijkmaker bleef uit. De ruim vierduizend fans in Olomouc zagen hun club winnen en belangrijke punten pakken voor de aansluiting bij de subtop.

Het was leuke afsluiting van de reis. Na de wedstrijd gingen we nog even de stad in, helaas is in Tsjechië een zondag nog een ouderwetse zondag en was er niet veel open. We keerden terug naar Praag voor onze laatste avond. Dat er nog maar veel van zulke clubs bezocht kunnen worden.

  • Sigma Olomouc – Karvina
  • 07-04-2019
  • Fortuna Liga (Tsjechië)
  • Andrův Stadion
  • Toeschouwers: 4145

Video:

https://youtu.be/5qo50fUoqDI

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s