VVV-Venlo – PEC Zwolle

Dat VVV-Venlo gaat verbouwen is al langer bekend. Voor ons was dat een reden om met iets meer haast een wedstrijd uit te kiezen. Vlak voor de winterstop kwam PEC Zwolle op bezoek.

VVV heeft namelijk verreweg het meest unieke stadion van Nederland. De ligging van De Koel – dialect voor kuil – wordt al verraden door de naam. Daarbij bevindt zich er op de lange zijde aan de hoofdtribune een pad tussen de twee tribumes. Ook aan een zijde achter de goal is dit het geval. De vakken van deze kanten aan het veld zijn onoverdekt: dat zou je niet verwachten bij een stadion in Nederland.

De tribunes daarboven zitten misschien ver van het veld, maar het heeft wel wat. De ene vindt het mooi, de ander niet. Deze identieke tribunes zijn weer eens wat anders dan de standaardstadions in Nederland.

De ander lange zijde is van hetzelfde ontwerp als de andere kant achter het doel, de Hai Berdentribune. Deze tribunes waren zo goed als uitverkocht. De trap waar de spelers vanaf lopen onderweg naar het veld is ook het vermelden waard.

Zoals meerdere clubs in Nederland heeft VVV ook een groot minpunt: het kunstgras. Jammer, want juist bij een stadion als De Koel zou een goede modderpoel goed passen.

Wij vertrokken ruim op tijd richting Venlo, dus waren hadden voor de verandering geen haast. We konden nog rustig de stad in alvorens we naar het stadion liepen. Vanaf het station was het zo’n twintig minuten lopen, voor ons de moeite waard.

Eenmaal aangekomen waren we blij dat er geen neerslag was voorspeld, wij zaten namelijk op de onoverdekte tribune achter het doel. Deze plekken kosten normaal gesproken maar liefst €17,50. Gelukkig was er een 1+1 gratis actie waardoor we dus goedkoper uit waren.

Want de wedstrijd was zeker niet top. VVV ontving een PEC Zwolle wat een dramatisch seizoen doorloopt. VVV doet het in eigen huis goed. Toen PEC al vroeg een rode kaart pakte, wisten we het wel zeker: VVV zou gaan winnen. Echter zorgde dit voor een minder spannende wedstrijd. Er werd weinig gecreëerd en PEC probeerde er ook niet veel van te maken.

Voor de fans uit Venlo zal het allemaal wel prima zijn: ze hebben de eerste seizoenshelft boven verwachting gepresteerd en ook nu waren de punten weer binnen. Maar voor ons, als neutrale toeschouwer, viel het tegen. Je kan het niet altijd treffen. Gelukkig maakte het stadion een hoop goed.

Of we er vaker heen zouden willen? Ja, waarom ook niet. Misschien dat we na de verbouwing weer de verre reis naar het Zuiden zullen afleggen.

  • VVV-Venlo – PEC Zwolle
  • 21-12-2018
  • De Koel
  • Eredivisie
  • Toeschouwers:
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s