VfL Bochum – Erzgebirge Aue

Op zoek naar een wedstrijd voor onze tweede dag in Duitsland kwamen we uit bij Bochum. Hier stond om 13:00 de wedstrijd tegen Erzgebirge Aue gepland.

Ik had al eerder foto’s van VfL Bochum voorbij zien komen. Ik categoriseerde de club als ‘op mijn verlanglijst, maar zonder haast’. Ik hoorde enkel goede verhalen over Bochum, maar besloot voorafgaand geen extra informatie of foto’s op te zoeken. Soms is het leuk om je te laten verrassen.

We pakten onbewust niet geoorloofd de ICE en werden gematst door de conducteur. Misschien dat hij het kleine beetje Duits dat we spraken wel kon waarderen. Hij kwam zelfs nog even naast ons zitten om wat te vertellen over zijn leven en wenste ons een fijne wedstrijd.

We kwamen aan in het regenachtige Bochum waar we gelijk besloten goed door te lopen aangezien we nog twee kaarten over hadden. Reisgenoten hadden geen zin. Of de avond ervoor de oorzaak was, laat ik in het midden. Wij hadden ons echter erg verheugd op de wedstrijd en wilden het absoluut niet laten schieten.

Niet ver van het centrum af kwamen we aan bij het Vonovia Ruhrstadion. Het stadion is van buiten niet heel bijzonder. Het had wat weg van een kaal blok beton.

Ondanks dat heerste er een prima sfeer rondom het stadion. Eenmaal binnen bleek het allemaal mee te vallen. Gelukkig was deze kant een stuk mooier: de tribunes laag tot aan de grond en oldschool hekken ervoor. Dat de overkant er uitverkocht uitzag was natuurlijk ook een lust voor het oog.

De twee lange zijdes waren ook goed gevuld; er waren alleen wat gaten in de hoeken te zien. De tribune achter het goal waar wij plaatsnamen was de enige matige gevulde tribune.

Desondanks een mooie opkomst voor een 2. Bundesliga wedstrijd. Het uitvak zat niet vol, maar als je bedenkt wat voor afstand de bezoekers uit Aue hebben afgelegd is het een waardevol aantal. Zij hebben verder gereisd dan wij!

De wedstrijd begon flitsend: na twintig seconden kon de thuisploeg voorkomen. Helaas werd de kans om zeep geholpen. Wat volgde was qua aantal kansen minder spectaculair. Toch was het een leuke wedstrijd met veel aanvallend voetbal.

Erzgebirge Aue bevindt zich een stuk lager op de ranglijst, maar wist wel op 0-1 te komen, wat tevens de ruststand was. De sfeer was daardoor aan de thuiszijde wat tam, dit bleek later uiteindelijk allemaal goed te komen.

In de tweede helft wat meer kansen aan beide zijdes. Zo miste Bochum een penalty maar wisten ze nog wel de gelijkmaker erin te schieten. 1-1 leek de terechte uitslag te woden.

Echter zou een Duitse wedstrijd niet Duits zijn als er niet wat gebeurde in de laatste minuut. Bochum kwam op voorsprong! De goal verdiende niet de schoonheidsprijs, maar ik denk dat niemand zich daar druk om maakte. Het stadion ontplofte en de wedstrijd was klaar. Voor ons als neutrale toeschouwer leuk om zo’n ontlading mee te maken!

Dat zijn de leuke momenten bij een wedstrijdbezoek. Met een voldaan gevoel keerden we richting het station om met de trein (geen ICE ditmaal) weer terug te gaan. Ik zou VfL Bochum zeker aanraden!

  • 24-11-2018
  • VfL Bochum Erzgebirge Aue
  • Vonovia Ruhrstadion
  • 2. Bundesliga
  • Toeschouwers: 17.012

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s