Arka Gdynia – Jagiellonia Bialystok

Begin juli werd de eerste reis van het seizoen 2018-2019 geboekt, met Polen als bestemming. Het verliep niet allemaal perfect; na het boeken kwamen we erachter dat Lech Poznan nog een aantal wedstrijden zonder publiek moest afwerken. Dit was natuurlijk een flinke tegenvaller, maar een blik op het schema bracht ons op een nieuwe locatie. Het idee ontstond om naar Gdynia te reizen voor de wedstrijd Arka Gdynia – Jagiellonia Bialystok.

Het zou geen ramp zijn als er geen wedstrijd was op zaterdag, maar we vonden het toch waard om de trein naar Gdynia te nemen. Dit was zeker niet ideaal. De trein zat overvol en de rit duurde zo’n vier uur. Helaas houdt de hittegolf ook in Polen aan en was dit goed te voelen in de trein.

De vreugde was dan ook groot toen de trein – met slechts vijftien minuten vertraging – arriveerde op het eindstation. In Polen weet je maar nooit hoe erg het tegen kan zitten, dus we mochten van geluk spreken dat we er op tijd waren. Echter is er in Polen ook altijd veel gedoe met het kopen van tickets. 17:15 bij het stadion kan nog heel krap zijn als de wedstrijd om 18:00 begint.

Ze registreren namelijk iedereen en ik ben gewend dat ze achter de kassa ook nooit echt haast hebben. Toen wij aansloten in de rij viel het wel mee hoe lang het nog duurde. Helaas hebben de cassières ook moeite met buitenlandse identiteitskaarten. In de tijd dat wij werden geholpen, had de andere kassa al zes mensen verder geholpen. Maar goed dat er nauwelijks toeristen waren!

Het stadion, gebouwd in 2011, maakte niet echt indruk op mij. Er is niets speciaals of bijzonders te zien. Ik vind hem erg standaard en ik denk dat velen het wel eens zijn. Oordeel zelf!

Toen we het stadion betraden beseften we al snel dat we in het sfeervak werden geplaatst. Op de vermoeide benen na was het niet erg om de hele wedstrijd te staan en mee te doen. Zoals bij vele Poolse clubs zijn ze ook bij Arka vocaal sterk en staan ze de hele wedstrijd achter hun ploeg.

Helaas speelde hun club een erg slechte wedstrijd en creëerden ze vrijwel niets. Nadat Jagiellonia de 0-2 erin had geschoten vonden zij het ook wel mooi geweest. De winst was binnen en het lukte Arka niet echt om tegenstand te bieden.

We hebben onze plannen veranderd en gingen spontaan hier heen, te lang gereisd, een matige wedstrijd gezien in een saai stadion en bij de harde kern gestaan. Een bijzondere start van het seizoen!

  • Wedstrijd: 1
  • Arka Gdynia – Jagiellonia Bialystok
  • Stadion Miejski w Gdyni
  • Ekstraklasa (Polen)
  • Toeschouwers: 10.307

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s